Teamfoto DSBLed B.V.
Werkzaam in Zaandam, hoofdvestiging Velsen-Noord
Krachtstroom laten verzorgen door een ervaren elektricien Redactie, 26 maart 2024
Krachtstroom aanleggen laat u doen door een ervaren elektricien van DSBLed B.V..

Heeft u altijd al gedroomd van een ontspannende tijd in uw eigen jacuzzi of sauna?Heeft u behoefte aan een oplaadpunt voor uw elektrische auto bij uw woning?Zowel voor een rustgevend moment in uw eigen jacuzzi of sauna als het opladen van uw elektrische auto heeft u krachtstroom nodig.

Indien u uw apparaten wilt gebruiken, moet u eerst krachtstroom laten aanleggen. Het installeren van krachtstroom is een precieze taak waarbij goede informatie van belang is. Schakel daarom altijd een professional in voor het aanleggen van krachtstroom.

Voor welke apparaten heb je krachtstroom nodig?

Voor apparaten met een hoger vermogen is krachtstroom van 380 volt noodzakelijk. Warmtepompen, bepaalde elektrische fornuizen, zware machines in werkplaatsen en laadpunten voor elektrische auto's zijn voorbeelden van apparaten die krachtstroom nodig hebben. Krachtstroom, in tegenstelling tot de gebruikelijke 230 volt, vereist een speciaal stopcontact met vier draden waar spanning op staat.

Het aanleggen van krachtstroom

Wanneer een vakman krachtstroom in jouw huis installeert, zal hij verschillende stappen doorlopen. Een professional installeert de krachtgroep achter de aardlekschakelaar. Als uw huis nog een 1-fase hoofdschakelaar heeft, dient deze mogelijk te worden opgewaardeerd naar een 3-fasen hoofdschakelaar.

Voor een optimale werking van de 3-fasen hoofdschakelaar is het belangrijk dat de netbeheerder de aansluiting zwaarder maakt. Bij de aanleg van krachtstroom wordt er altijd nagegaan of de aardlekschakelaar en groep gescheiden zijn. Wanneer krachtstroom aangelegd wordt, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn.

Indien u een laadpaal wilt gebruiken, moet de kabel meestal naar buiten gebracht worden. Een veelvoorkomende methode om de kabel te beschermen, is het gebruik van een ijzeren mantel, wat de kosten iets opdrijft. Let op dat niet alle apparaten krachtstroom vereisen, dit is afhankelijk van de specificaties van uw apparatuur.

Vraagt u zich af of u een aanvraag moet doen?

Bij het overwegen van het inhuren van een vakman om krachtstroom aan te leggen, is het handig om de volgende checklist te volgen. Welke elektrische apparaten in uw huis hebben behoefte aan krachtstroom? Waar wilt u elk apparaat neerzetten?Hoe is uw elektrameterkast georganiseerd? In welk jaar is uw huis gebouwd?

Het aanleggen van krachtstroom is een zorgvuldige taak en moet worden overgelaten aan een elektricien. Om een succesvolle installatie te garanderen, is het van cruciaal belang om goed geïnformeerd te zijn en nauw samen te werken met een deskundige vakman. Voor een gedetailleerde offerte op maat, kunt u contact opnemen met een professionele elektricien.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0251 509 104

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over DSBLed B.V.

DSBLed B.V. combineert uitgebreide kennis met specialisaties in diverse gebieden, met name op het gebied van zonnepaneelinstallaties met energieopslag, LED-verlichting en elektrische installaties volgens de normen NEN1010 en NEN3140. Ons toegewijde team staat 24/7 paraat om al uw storingen te verhelpen. Met al onze expertise in eigen huis kunnen wij op maat gemaakte installaties voor u realiseren.


Wij zijn trots op onze innovatieve benadering, die voortkomt uit succesvolle samenwerkingen met klanten, ontwerpers en onderaannemers. Dit leidt altijd tot meer dan bevredigende eindresultaten. Onze specialisatie stelt ons in staat hoogwaardige dienstverlening te bieden op gespecialiseerd niveau. Door voortdurende ontwikkeling hebben we diepgaand inzicht verworven in diverse aspecten van het leveren van hoogwaardige installaties en het succesvol afronden van complexe projecten.


Reviews van DSBLed B.V.

Door D.F
Op 3 december 2022
10

Vakkundige mannen en zijn in voor een grapje. Ben erg tevreden over de service van dit bedrijf.

Door H.W
Op 12 oktober 2021
8

Vakkundig advies