Teamfoto DSBLed B.V.
Werkzaam in Zaandam, hoofdvestiging Velsen-Noord

NEN-keuring Zaandam

Heeft u behoefte aan een betrouwbaar team voor uw NEN-keuring in Zaandam? Op zoek naar professionele NEN-keuringen? DSBLed B.V. helpt u graag. Laat onze professionele monteurs de keuring uitvoeren en problemen direct oplossen.

Wat is een NEN-keuring?

Bij NEN-keuringen wordt de veiligheid van installaties en apparatuur regelmatig gecontroleerd. In zakelijk opzicht zijn de meeste NEN-keuringen, zoals de NEN-3140, relevant. Daarnaast is er een verschilliatie tussen laagspanning met normen als NEN-1010 of NEN-4010, en hoogspanning zoals NEN-3840.

Voor particuliere woningen is de NEN-1010 de belangrijkste norm. Door onze kennis en ervaring als elektricien kunnen we DSBLed B.V. snel voor u uitvoeren. Wij staan klaar om u te helpen. Bel ons op 0251 509 104 voor een afspraak.

NEN-1010 keuring in Zaandam

De NEN-1010 keuring omvat de inspectie van bestaande elektrische installaties op laagspanning. De norm geldt eveneens voor installaties in een reguliere woning. Bij de NEN-1010 normen wordt de nadruk gelegd op veiligheid en het reduceren van brand- en elektrocutiegevaar.

Bij keuringen en inspecties voor projectopleveringen wordt doorgaans deze regel toegepast. Bij inspecties van elektrische installaties voor bijvoorbeeld de overdracht van een woning, is deze norm standaard. De NEN-1010 is al lange tijd de norm in de laagspanning, en de meeste installaties zullen daarom voldoen aan deze norm.

De NEN-4010 norm is in het leven geroepen als een begrijpelijker alternatief voor de NEN-1010 norm, die naast de NEN-1010 wordt gebruikt. Voor keuringen dient de NEN-4010 norm niet als standaard. De NEN-1010 installatie normen zijn vooral voor monteurs begrijpelijker gemaakt door deze norm.

NEN-3140 keuring in Zaandam

Bij de NEN-3140 keuringen wordt aandacht besteed aan bedrijfsvoering en is het noodzakelijk dat werkgevers voldoen aan de geldende voorschriften. De voorschriften van de NEN-3140 zijn met name van toepassing op het in bedrijf nemen van nieuwe installaties. Bij de installatie van zwaardere apparatuur in huis, zoals zonnepanelen, dienen deze normen te worden nageleefd.

Consumenten komen over het algemeen niet vaak in aanraking met NEN-3140 keuringen. Deze periodieke keuring uitvoeren is voor werkgevers een echte meerwaarde. Vertrouw op de expertise van onze elektriciens voor inspecties volgens de NEN-3140 normen van uw installaties.

Bij NEN-3140 keuringen staat bedrijfsvoering centraal en zijn ze onder andere vereist om aan te tonen dat een werkgever aan de relevante eisen voldoet. De normen van de NEN-3140 zijn voornamelijk gericht op het gereed maken van nieuwe installaties. Dit moet ook in acht genomen worden bij het plaatsen van zwaardere apparaten in huis, zoals zonnepanelen.

Als consument hebt u waarschijnlijk niet vaak te maken met NEN-3140 keuringen. Maar als werkgever is het van groot belang om deze keuring regelmatig te laten uitvoeren. Als gevolg daarvan staan de elektriciens van DSBLed B.V. klaar om uw installaties te keuren volgens de NEN-3140 regulering.

Krachtstroom aanleggen laat u doen door een ervaren elektricien van DSBLed B.V..

Wanneer een NEN-keuring?

Het laten uitvoeren van een NEN-keuring is vooral essentieel voor particulieren wanneer er grote aanpassingen in de elektrische installatie worden gedaan. Als u bezig bent met het aanleggen van krachtstroom of extra groepen, is een keuring verstandig. Het laten uitvoeren van een keuring is aan te bevelen wanneer u een nieuwe woning aanschaft.

Werkgevers dienen periodiek NEN-keuringen te laten uitvoeren voor hun installaties. Met behulp van deze keuringen kunt u aantonen dat u altijd voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Bovendien versterkt dit uw positie bij sommige verzekeraars en kunt u de veiligheid van uw personeel en klanten beter garanderen.

Schakel DSBLed B.V. in voor uw NEN-keuring

Onze experts zijn er om u te ondersteunen bij het inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Onze bekwame professionals zijn beschikbaar om u te helpen met het controleren en eventueel aanpassen van uw installatie. Wij zorgen ervoor dat uw installatie veilig en efficiënt blijft functioneren.

Wilt u een inspectie inplannen? Dan kunt u contact met ons opnemen. Als u wilt overleggen over de diverse mogelijkheden, aarzel dan niet om ons te bellen op 0251 509 104. Wenst u dat wij met u in contact treden? Vul dan het contactformulier op onze website in.

Veel gestelde vragen

Dient een NEN-keuring altijd te worden uitgevoerd? Het is niet verplicht om een NEN-keuring te laten uitvoeren in Nederland. Er bestaat de mogelijkheid dat verzekeraars een keuring voorschrijven voor deelname en zo de veiligheid van uw installaties verhogen.

Als mijn woningelektra niet voldoet en wordt afgekeurd, wat is dan de juiste actie?

Bij afkeuring dienen er aanpassingen te worden gemaakt in de elektrische installatie. U kunt dit laten uitvoeren met behulp van DSBLed B.V..

Welke experts voeren NEN-keuringen uit?

Er moet een NEN keurmeester met de vereiste certificering worden ingezet voor NEN-keuringen. Hier hebben we te maken met een individu met de vereiste certificering voor de specifieke NEN norm die geïnspecteerd moet worden.

Mag ik zelf controleren of een NEN-certificaat geldig is?

U heeft de mogelijkheid om te controleren of NEN-certificaten echt zijn en geldig zijn. Scan de QR-code op het NEN certificaat om te controleren of het correct is uitgegeven.


DSBLed B.V. staat voor u klaar in Zaandam
Over ons

DSBLed B.V. combineert uitgebreide kennis met specialisaties in diverse gebieden, met name op het gebied van zonnepaneelinstallaties met energieopslag, LED-verlichting en elektrische installaties volgens de normen NEN1010 en NEN3140. Ons toegewijde team... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 0251 509 104

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor keuring elektrische installaties?

Over DSBLed B.V.

DSBLed B.V. combineert uitgebreide kennis met specialisaties in diverse gebieden, met name op het gebied van zonnepaneelinstallaties met energieopslag, LED-verlichting en elektrische installaties volgens de normen NEN1010 en NEN3140. Ons toegewijde team staat 24/7 paraat om al uw storingen te verhelpen. Met al onze expertise in eigen huis kunnen wij op maat gemaakte installaties voor u realiseren.


Wij zijn trots op onze innovatieve benadering, die voortkomt uit succesvolle samenwerkingen met klanten, ontwerpers en onderaannemers. Dit leidt altijd tot meer dan bevredigende eindresultaten. Onze specialisatie stelt ons in staat hoogwaardige dienstverlening te bieden op gespecialiseerd niveau. Door voortdurende ontwikkeling hebben we diepgaand inzicht verworven in diverse aspecten van het leveren van hoogwaardige installaties en het succesvol afronden van complexe projecten.


Reviews van DSBLed B.V.

Door D.F
Op 3 december 2022
10

Vakkundige mannen en zijn in voor een grapje. Ben erg tevreden over de service van dit bedrijf.

Door H.W
Op 12 oktober 2021
8

Vakkundig advies