Teamfoto DSBLed B.V.
Werkzaam in Zaandam, hoofdvestiging Velsen-Noord

Groepenkast installeren Zaandam

Voor het installeren of vervangen van een groepenkast in Zaandam kiest u voor de expertise van DSBLed B.V.. Onze bekwame monteurs staan voor u klaar om u te ondersteunen bij het uitzoeken, aankopen en plaatsen van een nieuwe groepenkast. Wij staan u bij in het maken van keuzes, waaronder het aantal vereiste stroomgroepen en de noodzaak voor krachtstroom in uw woning.

Bent u van plan zijn om een nieuwe groepenkast te laten plaatsen in Zaandam? Twijfel niet om een van onze medewerkers te benaderen om alle mogelijkheden te overwegen. Bel naar 0251 509 104 of maak gebruik van ons contactformulier op de website.

Voor het uitbreiden of aanpassen van de groepenkast, bent u bij DSBLed B.V. aan het juiste adres.
Hulp nodig met uw groepenkast? DSBLed B.V. helpt!

Soorten groepenkasten

In de elektrawereld zijn er meestal twee types groepenkasten te onderscheiden. De enkelfasige uitvoering van de groepenkast versus de driefasige uitvoering. Maar wat onderscheidt deze groepenkasten van elkaar en welke is het meest geschikt voor uw huis?

Mogelijk klinken de termen 1-fase en 3-fase stroom u bekend in de oren. Gewoonlijk is normale 1-fase stroom toereikend voor het gebruik van standaard apparatuur in huis. Bij inductiekookplaten, laadpalen en andere apparaten die veel stroom verbruiken, is het zwaardere 3-fase stroom onontbeerlijk.

Als u van plan bent om grote stroomverbruikers in huis te halen of deze op korte termijn aan te schaffen, is een 3-fase groepenkast wat u nodig heeft. Mocht dit niet in uw planning passen, dan is een 1-fase aansluiting meestal voldoende en vaak goedkoper. Onze monteurs staan klaar om u te adviseren op basis van hun deskundigheid.

Oude stoppenkast vervangen Zaandam

Het komt regelmatig voor dat oudere huizen nog zijn uitgerust met een ouderwetse stoppenkast. De grote ronde stoppen zorgen ervoor dat stoppenkasten in Zaandam herkenbaar zijn; dit in tegenstelling tot de schakelaars op moderne groepenkasten. Wanneer een stop doorslaat, moet die vervangen worden om de stroomgroep weer te activeren.

Als er nog een oude stoppenkast in uw woning aanwezig is, is het meestal verstandig om deze te vervangen door een groepenkast. Doorgaans hebben groepenkasten minder brandgevaar dan stoppenkasten. Hoe ouder de stoppenkast wordt, des te groter de kans op nare situaties.

Denkt u aan het laten vervangen van uw stoppenkast in Zaandam door een actuele groepenkast? Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden en kosten bij DSBLed B.V.? Voel u vrij om contact met ons op te nemen! Schroom niet om te bellen naar 0251 509 104 of een bericht achter te laten via het contactformulier.

Groepenkast vervangen Zaandam

Als u al een groepenkast in uw woning heeft, kan het voorkomen dat deze vervangen moet worden. De groeiende belasting van ons stroomnetwerk in huis is een gevolg van de snelle ontwikkelingen. Het is van groot belang dat de groepenkast, welke het centrale punt van de elektra in uw woning vormt, meegaat met deze vooruitgang.

In sommige gevallen is het beter om de groepenkast in Zaandam te vervangen, bijvoorbeeld wanneer u van plan bent uw oude woning te moderniseren met zonnepanelen. In het geval van renovatie van uw oude woning, bijv. met zonnepanelen, of als u van plan bent de groepenkast fors uit te breiden. Maar ook als uw elektra wordt aangepast en uw groepenkast niet meer voldoet aan de nieuwste regelgeving.

DSBLed B.V. is al jarenlang gespecialiseerd in het plaatsen en vervangen van groepenkasten in Zaandam. Als u dat wenst, helpen onze monteurs u graag bij het inschatten van de behoefte, het selecteren van de juiste groepenkast en het zorgvuldig installeren van uw groepenkast. Onze monteurs, met een passie voor hun ambacht, staan klaar om u van dienst te zijn.

Merken van groepenkasten

Er zijn tal van groepenkasten van verschillende merken verkrijgbaar op de markt. Hoewel elke groepenkast die in Nederland wordt verkocht aan strenge regels voldoet, is het advies van elke elektricien om te kiezen voor een A-merk. Betaal iets meer voor groepenkasten van A-merken en geniet van betrouwbare werking en de hoogste veiligheid.

Groepenkasten van merken als Hager, ABB, Eaton, Attema en Schneider zijn populair in Nederland. De specialisten van DSBLed B.V. zijn goed bekend met het aanbod groepenkasten in Nederland en staan klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. Tevens bieden wij ervaren installatie en snelle bijstand bij eventuele problemen.

Veel gestelde vragen

Kunt u vertellen wat het verschil is tussen een stoppenkast en een groepenkast?

Indien er kortsluiting of overbelasting optreedt, moeten de grote ronde knoppen van een stoppenkast worden vervangen. Een groepenkast daarentegen bevat schakelaars die u kunt gebruiken om de stroom aan en uit te zetten, in tegenstelling tot een stoppenkast.

Waar komt het verschil tussen een meterkast en een groepenkast naar voren?

Gas-, water- en elektriciteitsaansluitingen lopen samen in de meterkast. De groepenkast staat meestal in de meterkast.

Kan iedereen de meterkast aanpassen?

Veel zaken in de meterkast mag u gewoon aanpassen, zolang dit niet is verzegeld. Een monteur met 'zegelrecht' heeft exclusieve rechten om verzegelde zaken te veranderen.

Zou je zelf aan de groepenkast moeten sleutelen?

Het is gevaarlijk om zelfstandig aan de groepenkast te sleutelen. Het werken met elektriciteit zonder de nodige kennis en ervaring is extreem riskant.


DSBLed B.V. staat voor u klaar in Zaandam
Over ons

DSBLed B.V. combineert uitgebreide kennis met specialisaties in diverse gebieden, met name op het gebied van zonnepaneelinstallaties met energieopslag, LED-verlichting en elektrische installaties volgens de normen NEN1010 en NEN3140. Ons toegewijde team... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 0251 509 104

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor groepenkast installeren?

Over DSBLed B.V.

DSBLed B.V. combineert uitgebreide kennis met specialisaties in diverse gebieden, met name op het gebied van zonnepaneelinstallaties met energieopslag, LED-verlichting en elektrische installaties volgens de normen NEN1010 en NEN3140. Ons toegewijde team staat 24/7 paraat om al uw storingen te verhelpen. Met al onze expertise in eigen huis kunnen wij op maat gemaakte installaties voor u realiseren.


Wij zijn trots op onze innovatieve benadering, die voortkomt uit succesvolle samenwerkingen met klanten, ontwerpers en onderaannemers. Dit leidt altijd tot meer dan bevredigende eindresultaten. Onze specialisatie stelt ons in staat hoogwaardige dienstverlening te bieden op gespecialiseerd niveau. Door voortdurende ontwikkeling hebben we diepgaand inzicht verworven in diverse aspecten van het leveren van hoogwaardige installaties en het succesvol afronden van complexe projecten.


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,InstallQ,SCIOS,Erkend leerbedrijf,NEN 3140,NEN 1010,NEN 3840,NEN 4010,DUBO Keur,Kiwa,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van DSBLed B.V.

Door D.F
Op 3 december 2022
10

Vakkundige mannen en zijn in voor een grapje. Ben erg tevreden over de service van dit bedrijf.

Door H.W
Op 12 oktober 2021
8

Vakkundig advies