Teamfoto DSBLed B.V.
Werkzaam in Zaandam, hoofdvestiging Velsen-Noord

Krachtstroom aanleggen in Zaandam

Mocht u overwegen om te gaan koken op een elektrische kookplaat of als u een laadpaal wilt aanschaffen, dan kunnen wij u van dienst zijn. Indien u een grotere energiecapaciteit nodig heeft dan een standaard aansluiting kan bieden. Bij ons kunt u terecht voor professionele hulp bij het installeren van krachtstroom en een 3-fase aansluiting in Zaandam.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting

De benamingen krachtstroom en 3-fasen aansluiting worden vaak door elkaar gebruikt. Ondanks dat beide termen vergelijkbaar zijn, hebben krachtstroom en een 3-fasen aansluiting niet exact dezelfde betekenis. Krachtstroom wordt vooral gebruikt voor het voeden van zeer zware machines. Wanneer men in woonhuizen spreekt over krachtstroom, betreft het meestal een 3-fasen aansluiting.

Met een 3-fasen aansluiting krijgt u de beschikking over een stroomsterkte van 25 ampère. Dit vermogen is verdeeld over drie fasen. Hierdoor kunt u nu apparaten met een hogere energiebehoefte gaan gebruiken, omdat de groepenkast nu drie keer 230 volt (elektrische spanning) ontvangt in plaats van een keer 230 volt. Vanwege die toegevoegde spanning wordt het mogelijk om apparaten met een hogere energiebehoefte te gaan gebruiken.

Een bubbelbad, sauna of inductiekookplaat zijn interessante opties. Bij een gebruikelijke 1-fase aansluiting zou het gebruik van dergelijke apparaten direct leiden tot overbelasting. Dit is niet het geval omdat de stroomvoorziening nu verdeeld wordt over 3 fasen.

Krachtstroom aanleggen laat u doen door een ervaren elektricien van DSBLed B.V..

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Krachtstroom naast een 3-fasen aansluiting is nodig als u hele zware machines wilt gaan gebruiken. Een hogere energiebehoefte is niet het enige wat deze apparaten hebben, ze hebben ook een hogere stroomspanning nodig. De 230 volt die voor onze huishoudelijke apparaten de standaard vormt is voor deze machines onvoldoende.

Dankzij krachtstroom kunt u werken met een voltage van 400 volt. Voordat u krachtstroom kunt gebruiken, moet uw groepenkast hiervoor worden aangepast. Alleen als dit is geregeld, kunnen de zware machines worden geïmplementeerd.

Aanpassingen van netbeheerder nodig?

De betrokkenheid van zowel een elektricien als uw netbeheerder is noodzakelijk bij het verkrijgen van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting. Het is mogelijk om via deze weg een verzoek in te dienen voor het verzwaren van uw aansluiting. Hierbij is het wel cruciaal dat de groepenkast over een 3-fasen hoofdschakelaar beschikt.

Wanneer er nog geen schakelaar geplaatst is, kan DSBLed B.V. dit voor u in orde maken. Daarnaast is het essentieel dat apparaten die afhankelijk zijn van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting gebruik maken van het Perilex stekkersysteem en de overeenkomstige stopcontacten. Dankzij het stekkersysteem vindt er een gelijke verdeling van de spanning plaats over de verschillende fasen.

Hulp inschakelen van DSBLed B.V.

Wij staan voor u klaar om uw nieuwe aansluiting te verzorgen bij DSBLed B.V. en zorgen dat alles in orde is. Of het nou gaat om een krachtstroom, een 2-fasen of een 3-fasen aansluiting. Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen via 0251 509 104.


DSBLed B.V. staat voor u klaar in Zaandam
Over ons

DSBLed B.V. combineert uitgebreide kennis met specialisaties in diverse gebieden, met name op het gebied van zonnepaneelinstallaties met energieopslag, LED-verlichting en elektrische installaties volgens de normen NEN1010 en NEN3140. Ons toegewijde team... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 0251 509 104

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor krachtstroom aanleggen?

Over DSBLed B.V.

DSBLed B.V. combineert uitgebreide kennis met specialisaties in diverse gebieden, met name op het gebied van zonnepaneelinstallaties met energieopslag, LED-verlichting en elektrische installaties volgens de normen NEN1010 en NEN3140. Ons toegewijde team staat 24/7 paraat om al uw storingen te verhelpen. Met al onze expertise in eigen huis kunnen wij op maat gemaakte installaties voor u realiseren.


Wij zijn trots op onze innovatieve benadering, die voortkomt uit succesvolle samenwerkingen met klanten, ontwerpers en onderaannemers. Dit leidt altijd tot meer dan bevredigende eindresultaten. Onze specialisatie stelt ons in staat hoogwaardige dienstverlening te bieden op gespecialiseerd niveau. Door voortdurende ontwikkeling hebben we diepgaand inzicht verworven in diverse aspecten van het leveren van hoogwaardige installaties en het succesvol afronden van complexe projecten.


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,InstallQ,SCIOS,Erkend leerbedrijf,NEN 3140,NEN 1010,NEN 3840,NEN 4010,NIBE Dubokeur,Kiwa,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van DSBLed B.V.

Door D.F
Op 3 december 2022
10

Vakkundige mannen en zijn in voor een grapje. Ben erg tevreden over de service van dit bedrijf.

Door H.W
Op 12 oktober 2021
8

Vakkundig advies