Oplossingen voor overbelasting van de elektriciteit

De groepenkast kan een maximum van 3. 600 Watt aan stroom leverenWat gebeurt er als er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze vragen meer energie dan het maximum?Dan slaan de stoppen eruit wanneer alle apparaten tegelijkertijd aan staan.

In het geval van overbelasting van de groep, wordt er meer stroom gevraagd dan er geleverd kan worden. Een groot apparaat dat te veel stroom vraagt, kan overbelasting van de groep veroorzaken. Bij overbelasting van de elektriciteit bestaat er een risico op brand doordat de draden en stekkers warm worden.

Wanneer het maximale vermogen is bereikt, zal de groep automatisch worden uitgeschakeld om te voorkomen dat deze overbelast raakt. Deze beveiligingsfunctie zorgt ervoor dat overbelasting onmogelijk is, wat zorgt voor een veilig gevoel. Het toevoegen van extra groepen aan de groepenkast is een goede manier om overbelasting te voorkomen.

Een veilige kookmethode: inductie koken

De duurzaamste vorm van elektrisch koken is koken op inductie. Hoewel deze kookplaat veel stroom nodig heeft, gaat er vrijwel geen energie verloren tijdens het bereiden van uw gerechten. Dit in tegenstelling tot koken op gas, waarbij er veel meer gas verloren gaat.

Extra groepen in uw groepenkast bij het installeren van zonnepanelen

Wanneer u ervoor kiest om zonnepanelen te laten plaatsen op uw dak, kan het voorkomen dat uw groepenkast moet worden uitgebreid. Het hangt af van het type omvormer dat bij de panelen hoort of deze uitbreiding vereist is. Anders dan wat veel mensen denken, wordt bepaald of uw groepenkast moet worden uitgebreid door het type omvormer en niet het aantal panelen.

Schakel een gecertificeerde vakman in voor het onderhoud van uw groepenkast

Heeft u vaak last van stroomstoringen door overbelasting op de groepenkast?Het wordt aangeraden om een erkende elektricien in te schakelen voor het uitbreiden van de groepenkast. Waag u hier niet aan, omdat het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Snel een medewerker spreken? Bel 0251 509 104

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Maak uw woning energiezuinig
> Krachtstroom laten verzorgen door een ervaren elektricien
> Hoe kunt u de oorzaak van een stroomstoring vinden